Nieuws & Evenementen

18 NOVEMBER

13:30 - 15:15 uur

Sinterklaas Parade

Vanuit Madrid laat de Hoofdpiet weten dat Sint Nicolaas binnenkort met zijn stoomboot naar Nederland vertrekt en zaterdag 18 november voet aan wal zet. Na zijn aankomst in Dokkum, zal de Sint heel snel naar Nootdorp komen.

Zaterdagmiddag 18 november om 13:30 uur zal de Goedheiligman zich opmaken voor zijn rijtoer door Nootdorp. De start zal plaatsvinden op de Hagelaan, in de nabijheid van Veenhage. Graag ziet de Sint uit naar de grote kinderschare. Zijn Pieten nemen zeker pepernoten en andere lekkernijen mee.

De rijtoer wordt begeleid door vele Pieten, de Muziekband Haaglanden en de Swingpieten. Na vertrek vanaf de Hagelaan, slaat de stoet rechtsaf de Meidoornlaan op en vervolgens langs de Trommel  weer rechtsaf de Dorpsstraat in. Sint rijdt dus tegen het verkeer in en heeft speciale toestemming van de burgemeester.

Op het Dorpsplein zal Sint een korte tijd uit de auto stappen en met kinderen die dit willen een fotoshoot maken. Vervolgens vervolgt de stoet zijn route door de Dorpsstraat, richting Molenweg. Via de Boissotstraat en Hof van Delfstraat gaat de rijtoer richting Burgemeester Schölvinckplein. Ook hier zal Sint Nicolaas even de benen strekken voor een fotomoment met de kinderen. Ook de Pieten zijn uiteraard daarbij van harte uitgenodigd.

Via de Vrijenbansestraat wordt de route afgelegd naar het winkelcentrum De Parade. Op het grote Paradeplein is Piet Pablo dan al begonnen aan zijn show. Natuurlijk zal Piet Pablo en zijn vriendin Love Piet even stil zijn als Sinterklaas alle kinderen toespreekt. Ook de burgemeester Ravestein zal een paar woorden spreken om plechtig Sint Nicolaas welkom te heten.

Sint Nicolaas zal daarna samen met de kinderen en hun ouders kunnen genieten van het optreden van Pabo en Love Piet. Spaanse danseressen zijn van de partij en natuurlijk dansen de Pieten op het Paradeplein van harte mee. Voor meer informatie: www.sintnootdorp.nl.

Programma
13:30 uur:
Start intocht bij Veenhage
14:25 uur:
Aankomst Paradeplein
14:15 - 15:15 uur:
Optredens van o.a. Pary Piet PABLO & Love Piet