Nieuws & Evenementen

10 SEPTEMBER

Levende Standbeeldenparade

Na het succes van vorig jaar, is ook dit jaar de Parade weer het toneel voor diverse levende standbeelden, tijdens de Levende Standbeeldenparade op zaterdag 10 september a.s. tussen 12.00 en 16.00 uur.

Geschiedenis van de mode
Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er 7 mooie beelden te zien in de Parade. Het thema van de Levende Standbeeldenparade is dit jaar de geschiedenis van mode. Zo ziet u onder andere een marktkoopvrouw uit de 15e eeuw, een hofdame uit de 17e eeuw, maar ook een strijkvrouwtje van halverwege de 20e eeuw. De hofdame komt van het hof van Lodewijk de 14e. Zij draagt een dure Barokke jurk, met grote hoepels onder haar rok. De jurken waren voornamelijk van chiffon of brokaat. Het lijfje nauwgesloten om de taille. Erg nauw, waardoor deze dame misschien een beetje norsig en benauwd over komt. Ze wappert met haar waaier voor verkoeling.

Het is mogelijk om een route langs de beelden te lopen, zodat u een mooi beeld krijgt van de mode door de jaren heen. Wilt u wat meer achtergrondinformatie over de beelden, dan kunt u de flyer ophalen bij de dames op het Paradeplein, die de workshop geven. Een bezoekje aan het winkelcentrum is echt de moeite waard, want onder de deelnemers vindt u prijswinnende beelden.

Zoete schoonmaaksters
Misschien komt u ook wel de twee dames tegen die uit een pin-up foto lijken te zijn gestapt. Zij maken op zoete wijze schoon. Op ouderwetse muziek kuisen ze de mensen om hen heen. Een dansje op de maat. Ze bewegen op de muziek. Een van de dames bukt verleidelijk en poetst de schoenen, terwijl de andere met een plumeau de nek schoon kietelt.

Mini-workshop levend standbeeld
Hoe is dat nou, een levend standbeeld zijn? Hoe moeilijk is het om zo stil te blijven staan? Als je je deze vragen altijd al hebt afgevraagd, dan kun je daar deze middag achter komen! Doe mee aan de mini workshop levend standbeeld op het Paradeplein, tussen 12.00 en 16.00 uur. Je wordt eerst omgetoverd tot een prinses, heks of een van de andere karakters met de verschillende attributen. Daarna ontvang je een aantal tips en mag je het geleerde in de praktijk gaan brengen; zo lang mogelijk stil staan op een van de drie sokkels. Veel succes!